Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het verhogen van de arbeidsparticipatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij diverse werkgevers: van MKB bedrijf tot multinational en van bakker tot accountantskantoor. Daarbij stimuleert de PSO-methode dat dit op een kwalitatief goede- en duurzame wijze wordt gerealiseerd. De ingebouwde ketenstimulering stimuleert de onderlinge vraag naar PSO-gecertificeerde organisaties en draagt in dat kader bij aan het hogere doel.
Social Return on Investment en PSO
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO wordt door meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten en overheidsinstanties toegepast of geaccepteerd als (gedeeltelijke) invullingsmogelijkheid van de Social return eis.
Bijna 1000 PSO gecertificeerde organisaties, en waarom dan BBOZ
Van die, inderdaad, inmiddels bijna 100 organisaties die met rechts trots het certificaat mogen inzetten, zijn er slechts een handvol die zowel die hoogste trede voeren met daarbij de aantekening 30+. Het feit dat BBOZ een Stichting is en geen commercieel bedrijf met een b.v. als rechtspersoon, toont al aan dat Sociaal Ondernemen geen onderdeel is van de bedrijfsvoering, maar een kerntaak. Daar zijn we trots op en dat dragen we uit, allemaal.