De directeur

“Ik vind het nog steeds een uitdaging om aan de slag te gaan met mensen die het in het leven om de meest uiteenlopende redenen niet zo getroffen hebben en die weinig kans op betaald werk hebben. Het is voor mij een uitdaging om deze mensen de hand te reiken en ze met behulp van anderen wel een baan te laten vinden.

Hierbij laat ik mij niet leiden door de macht van grote aantallen. Ieder individueel succes beschouw ik als een overwinning, omdat ik zie wat het met mensen doet als ze er weer bij horen en hoe blij ze kunnen zijn met een betaalde baan op het minimumloon.
De BBOZ is een organisatie die in de haarvaten van de wijk opereert en veel met bewoners samenwerkt. Ook worden we betrokken bij bewonersinitiatieven die de leefbaarheid verbeteren. Daarin onderscheidt de BBOZ zich van andere organisaties die in het kader van schoon, heel en veilig werkzaamheden uitvoeren.
BBOZ houdt er een onorthodoxe stijl van werken op na: we zoeken vaak de grenzen op. Ons uitgangspunt is: niet lullen, maar poetsen. Onze inzet is zichtbaar en tastbaar, of het nu gaat om het verhelpen van struikelpunten in de bestrating en het schilderen van Hagenaartjes of om het verhelpen van een lekkend kraanleertje bij een bewoner thuis. Mensen zijn blij dat een club als BBOZ bestaat en in hun midden verkeert.
De BBOZ doet er alles aan om instromers een warme en stimulerende werkomgeving te bieden, waardoor de kans op afhaken minimaal is.”

Henk Daalmeijer, directeur